torsdag, juni 15, 2006

Fel på mätaren?

Just nu visar mätaren på bloggen att jag har haft 16 unika besökare idag, och 55 unika denna veckan. Mätaren på Blogrankers visar dock att jag har haft 63 unika besökare idag! Och mätaren på Bloggtoppen.se visar att jag har haft 915 unika denna veckan! Skillnaden mellan 55 och 915 besökare är ganska stor, så någon mätare måste visa väldigt fel. Frågan är bara vilken?

6 kommentarer:

modeamatören sa...

Va jobbigt att inte veta.

Struntlillstrumpa sa...

re modeamatöre: Ja, det är ju roligt att veta hur många som besöker sidan!

Susanne sa...

Mätaren på din blogg kanske tycker att dagen börjar kl 06.00, medans blogrankers kanske tycker att dagen börjar 00.00, eller nåt sånt? Att de alltså inte nollställs vid samma tidpunkt.

Bloggtoppen.se räknar nog så att en besökare är unik i ett dygn, så delar du de 915 på 7 får du nog veta antalet per dag (alltså runt 100-150)
Skulle jag gissa =)

Susanne sa...

Nej förresten!

Jag tror att bloggtoppen visar hur många besökare du haft de senaste 24 timmarna (det nollställs alltså inte vid någon speciell tidpunkt) medans din egna räknare antagligen nollställs en gång per dygn =)

Susanne sa...

Jag igen! Haha.

Jag har nu undersökt saken närmare och det verkar som att blogrankers nollställer en gång per dygn, runt kl 10.00 - 10.30, typ =P

Struntlillstrumpa sa...

RE Susanne: Tack för hjälpen! :) Blogrankers nollställer en gång per dygn, medan bloggtoppen nollställer en gång i veckan, på söndagar klockan 12-13 någon gång. Mätaren på min blogg nollställs klockan 00.00 på natten varje dag. Men det kan nog stämma som du säger att på bloggtoppen är besökaren unik i ett dygn. Trevlig midsommar!