torsdag, maj 04, 2006

Listan växer

Listan över böcker jag vill läsa fortsätter att växa utan att jag hinner läsa ikapp. På senaste tiden har det inte blivit så mycket läsande utöver kurslitteraturen, men nu närmar sig sommaren och då ska jag ta tag i läsandet igen. För någon vecka sedan bestämde jag mig för att ge "Sex and the City" av Candace Bushnell en andra chans, men boken är så rörig att det inte går att hålla isär alla personer och händelser. Därför la jag den åt sidan och började istället på "Brick Lane" av Monica Ali och den verkar mycket lovande.

10 böcker jag vill läsa:

8 kommentarer:

Struntlillstrumpa sa...

Är det någon som har läst någon av böckerna?

Jenny sa...

Jag har läst tre av de tio böckerna: Egalias döttrar, Processen och Sushi för nybörjare. Av de tycker jag nog Egalias döttrar är bäst.

Magdalena sa...

Har endast läst Sushi för nybörjare. Just adore alla av hennes böcker. Skön verklighetsflykt när kurslitteraturen och studiepressen blir för påtaglig. Tillsammans med det underbara vädret som vi previliegerats med kan det inte bli en bättre kombination. Hands up for Keyes!

Anna sa...

Jag läste ut Egalias döttrar för ca 2 dagar sen. Den är verkligen att rekommendera. Läs den läs den läs den! ^^ Jag har bara lånat den från en kompis men nu ska jag nog faktiskt ta och köpa den och låta min pojkvän få läsa den också. Man ser saker o ting annorlunda efter att ha läst den faktiskt.

Struntlillstrumpa sa...

Då får jag nog läsa Egalias döttrar nu i sommarsolen! Verkar spännande med en omvänd värld :)

Mocca sa...

Alla Marian Keys böcker är ju suveräna (undantaget Vattenmelonen)
så jag tycker absolut att du ska läsa: Sushi för nybörjare. Helt i kontrast till den
"ytliga&lättsamma" boken så hittar du en bok som: Tusen små bitar.
Den är gripande, äcklig, kall, kärleksfull och varm....allt samtidigt.

För att inte tala om bokomslaget, som nog är det snyggaste omslag jag någonsin sätt.

Struntlillstrumpa sa...

Mocca: Jag läser tycket självbiografier och för att det inte ska bli för tungt läser jag några mer lättsamma böcker emellan. Då är Marian Keyes böcker perfekta! Jag har hittils läst "När Lucy Sullivan skulle gifta sig" och "sista chansen".

Det snyggaste bokomslag jag har sett är nog till "Brick Lane". Enkelt och rent.

cykellisa sa...

Har alla "damernas detektivbyra" fast på engelska. Gillar hans stil och har även läst böckerna som inte handlar om mma ramotsve (stavning?)